Yatağımı Ne Sıklıkta Değiştirmeliyim?

Ortalama olarak her günün üçte birini uykuda geçiriyoruz. Yedi yıl boyunca bu, 20.000 saatin üzerinde uykuya eşdeğerdir! Bu süre zarfında yatağınız çok fazla aşınma ve yıpranmaya maruz kalır.

Tavsiyeler doğrultusunda yatağınızı her yedi yılda bir değiştirmenizi öneririz.

Ortalama olarak her günün üçte birini uykuda geçiriyoruz. Yedi yıl boyunca bu, 20.000 saatin üzerinde uykuya eşdeğerdir! Bu süre zarfında yatağınız çok fazla aşınma ve yıpranmaya maruz kalır.

Kaliteli uyku, sağlıklı bir yaşam tarzının ve genel refahın önemli bir parçasıdır. İyi uyumanın anahtarı rahat bir yatak ve şiltedir. Bir yatağın ne kadar dayanabileceğini ve optimum konfor, destek ve daha iyi bir gece uykusu için yatağınızı neden düzenli olarak değiştirmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Yatağımı neden değiştirmeliyim?

Yatağınızı her yedi yılda bir değiştirmenizin birçok nedeni vardır. Yatağınızı değiştirmenin temel faydaları, daha iyi uyku kalitesinin yanı sıra daha iyi sağlık ve hijyendir. Bir yatağın ömrü genellikle çok uzun olduğundan, hâlâ hak ettiğiniz uykuyu aldığınızdan emin olmak istersiniz.

İyi hijyen için

Her gece yaklaşık yarım litre sıvı kaybediyoruz ve her yıl yarım kilo kadar ölü deri hücresi döküyoruz. Bu, bakteri ve küfün büyümesi için en uygun ortamı yaratır. Toz akarları da bu koşullarda gelişir ve ürettikleri alerjenler birikerek hijyenik olmayan bir uyku ortamı yaratabilir.

Daha iyi uyku kalitesi için

Zamanla eski yatağınız şeklini ve bir zamanlar sağladığı konfor ve desteği sağlama yeteneğini kaybeder. Eski, rahatsız bir yatakta uyumak boyun ve sırt ağrılarına neden olabilir, genel uyku kalitenizi azaltabilir ve ertesi gün kendinizi tam olarak dinlenmiş hissetmenizi engelleyebilir.

Yatağımı değiştirme zamanının geldiğini nasıl bilebilirim?

Yatağınızı her yedi yılda bir değiştirmenin yanı sıra, yatağınızın en iyi durumda olduğunu anlamanın başka yolları da vardır. Yatakların ömrü, sahip olduğunuz yatağın türüne veya ne kadar aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığına bağlı olabilir. Yatağınızı ne sıklıkta değiştirmeniz gerektiği de aşağıdaki faktörlere bağlıdır. 

Aşağıdakilerden herhangi biri sizin için geçerli mi?

Yatağım topak topak

Yatağınızın şişme, çarpma veya çökme gibi gözle görülür bozulma belirtileri mi var? Bir miktar çökme tamamen normal olmakla birlikte, eski yatağınız aşırı derecede sarkıyorsa veya yayların dışarı fırladığını hissediyorsanız, değiştirme zamanı gelmiştir.

Sert veya ağrılı hissederek uyanıyorum

Yatağınız vücudunuzu doğru şekilde desteklemelidir. Sırtınız ağrıyorsa veya kendinizi sert veya ağrılı hissediyorsanız yatağınız artık ihtiyacınız olan desteği sağlamıyor olabilir.

Geceleri her zamankinden daha fazla dönüp duruyorum

Bir dereceye kadar savurma ve dönme yatmadan önce görülen normal bir davranıştır. Ancak gece boyunca normalden daha fazla pozisyon değiştirmek, yatağınızın artık eskisi gibi konfor sağlamadığının göstergesi olabilir.

Her zaman yorgunum

Yorgun hissetmenize katkıda bulunabilecek birçok faktör vardır. Ancak yatağınıza bir göz atmak iyi bir ilk adımdır. Kaliteli bir yatağın rahat olması, vücudunuzu doğru şekilde desteklemesi, ağrı ve sızıları önlemesi ve daha derin bir uykuya kavuşmanıza yardımcı olması gerekir. Bütün bunlar, dinlenmiş ve önümüzdeki güne hazır hissederek uyanmanıza yardımcı olur.

Eşim iyi bir gece uykusu çekmiyor

Eski yataklar hareket aktarımını çok etkili bir şekilde azaltmaz, dolayısıyla partnerinizin sağa sola savrulması ve dönmesi sizi uyandırmaya başlayabilir. İkinizden biri iyi bir gece uykusu alamıyorsa, bunun sorumlusu yatağınız olabilir.

Birisi yatağımı görse utanırım

Yatağınız kirli veya lekeli mi? Eski ve yıpranmış görünüyor mu? Misafirlerinizin yatağınızda uyumasına izin vermiyorsanız, siz de yatağınızda uyumayın.

Kendi yatağım dışında her yerde daha iyi bir gece uykusu çekiyorum

Otel yatağının konforunu seviyor musunuz ? Belki de en iyi gece uykusunu arkadaşlarınızla veya ailenizle kaldığınızda alırsınız. Kendi yatağınız dışında her yerde iyi uyuyorsanız , kaliteli ve rahat bir yatağa yatırım yapmanın zamanı gelmiştir.

Hangi yatağı seçmeliyim?

Yatak alışverişi yapmanın biraz göz korkutucu olabileceğinin farkındayız.

Yatak seçimine ilişkin üç önemli ipucu

1. Doğru boyutu seçin
Yatağınızın boyutu ne kadar iyi uyuduğunuzu etkiler. Partnerinizin yanına, dirsekleriniz dışarıda, dokunmadan yan yana uzanabilir misiniz? Eğer yapamıyorsanız daha büyük bir yatak öneriyoruz. King size ve superking size yataklarımız düşündüğünüzden daha uygun fiyatlı!

2. Sertliğinizi seçin
Sağlam bir yatağı mı seviyorsunuz? Belki daha konforlu ve yumuşak bir hissi tercih edersiniz. Belki de her iki dünyanın da en iyisini seviyorsunuz! Yataklarımız, yumuşaktan ekstra sertliğe kadar çeşitli sertlik derecelerinde mevcuttur.

3. Mükemmel konforu bulun
Yatağınızın tamamı konforlu ve destekleyici bir uyku yüzeyi sunmak üzere tasarlanmış birçok farklı malzeme içerebilir.

Yatak konfor katmanları hafızalı köpük , lateks ve jel içerebilir . Pamuk, yün veya ipek gibi doğal dolgulardan yapılmış bir yatak da seçmek mümkündür .

İyi bir gece uykusunun konforlu, kaliteli bir yatakla başladığına inanıyoruz. Yatağınızın yaşı yedi yıldan fazlaysa, topaklar oluşmuşsa, sarkmışsa ya da rahatsız ediciyse, değiştirme zamanı geldi! Hangi yeni yatağı seçeceğinizden emin değil misiniz? Bizi arayın ve daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olalım.

💬 Yardım ister misiniz?
WhatsApp
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Telefon +90 531 893 05 90
Email info@nurbedding.com
Adres
Anbar Mah. Altınok Cad. No: 56 Kayseri
Teklif Al