King Size Yatak Ne Kadar Büyüktür

King Size yataklar, geniş yatak alanları ve çiftlerin daha rahat bir uyku deneyimi yaşamasını sağlayan konforlarıyla bilinir. Bu özel yatak boyutu, yatak odasına zarif bir dokunuş katarken, yüksek kaliteli malzemeler ve estetik tasarımlarla dikkat çeker.

Yeni bir yatak almaya gittiğinizde dikkate almanız gereken pek çok faktör ve aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok ürün vardır. Büyük rahatlık ve destek sunan birçok kaliteli ürün olduğundan, çeşitli ürünler arasından seçim yapmak oldukça zordur. Sayısız seçenek arasından seçim yaparken dikkate alınması gereken en kritik şey yatak boyutları ve ölçüleridir. Bu, özellikle şu anda sahip olduğunuz yatağı daha büyük bir boyuta yükseltiyorsanız, yatağın yatak odanızdaki alana sığmasını sağlayacaktır.

Boyutunu büyütüyor olsanız da olmasanız da, yatağın uzunluğunun, genişliğinin ve karyola çerçevesinin herhangi bir soruna yol açmaması için yatağın boyutlarını bilmek önemlidir.

King Size Yatak Boyutları

Uyurken geniş alandan hoşlanan biriyseniz king size boy yatak ideal bir seçimdir çünkü partnerinizle uyurken bile size hareket etme lüksünü sunar. 

Standart king size yataklar, genellikle geniş yatak odalarında veya otel odalarında sıklıkla karşılaştığınız 180x200 ölçüsünden başlayan geniş yataklardır. Son yıllarda yeni bir ölçü olarak üretilmeye başlanan 200x220 ölçüsü de king size standart yatak ölçüsü içerisinde yer almaktadır. Bu yatakların fiziksel şekli diğerlerinin aksine kare formdadır. Hem konfor hem de hareket özgürlüğü açısından tercih edilen bu yataklar, geniş alanlarda rahatça kullanılabilir.

Çoğu çift kraliçe boy yatağı tercih etse de, kral boy yatak büyük lüks ve alan sunar.

Kingsize Yatağın Faydaları

  • Ekstra alan ve konfor: Bu, kral yatak satın almanın en belirgin avantajıdır, ekstra alan ve konfor sunar. Çift kişilik yatak şiltesinden daha geniştirler ve birkaç inçlik ekstra uzunluğa sahiptirler ve genişlik, hayal edebileceğinizden çok daha fazlası anlamına gelir. İstediğiniz pozisyonda uyurken kollarınızı ve bacaklarınızı istediğiniz kadar esnetmenize yardımcı olur. Diğer yataklarda ise hem size hem de partnerinize yetecek kadar alan olmayacağı ve istediğiniz gibi esneme lüksüne sahip olamayacağınız için bu düşünülemez.
  • Sağlık sorunlarınız varsa faydalıdır: Siz veya partneriniz, artrit nedeniyle eklem ağrıları veya başka problemler gibi sağlık sorunları yaşıyorsanız, uyuyan kişi huzursuzdur ve sürekli hareket ederek uykuda sürekli pozisyon değiştirir. Sadece sık sık uyanmakla kalmıyorlar, aynı zamanda partnerlerinin de uyanmasına neden oluyorlar. Bu hızla bir sorun haline gelebilir, kral yatağın sunduğu geniş bir uyku alanı bu sorunu çözebilir çünkü her ikisi de birbirini uyandırmadan uyumak için yeterli alana sahip olacaktır. Ayrıca uyku pozisyonundan bağımsız olarak baskı noktalarını hafifletmek gibi sağlık açısından da faydalar sağlar. Yeterli hareket alanı olduğundan boyun, sırt veya omuz problemlerinden kaynaklanan ağrıları hafifletir.
  • Geniş bir aileye ev sahipliği yapın: Birkaç çocuk ve bir köpekten oluşan geniş bir aileniz varsa, tembel bir Pazar günü tüm ailenizin büyük boy ebeveyn yatağında birlikte uyumasını sağlayabilirsiniz.
  • Oda tasarımınıza uyum sağlar: Kral boy bir yatak çerçevesi seçip, oda dekoruna katkıda bulunacak canlı renklere sahip yatak takımları ekleyerek yatak odanızın harika görünmesini sağlayabilir ve onu yeni bir şeye dönüştürebilirsiniz.

King Size Yatak Özellikleri

King size yataklar, geniş ve konforlu bir uyku deneyimi arayanlar için ideal bir seçimdir. Standart çift kişilik yataklardan daha büyük olan bu yataklar, birçok avantaj sunar:

  • Konfor: King size yataklar, farklı süspansiyon türleri ve dolgu malzemeleri ile çeşitli konfor seviyeleri sunar. Yaylı, hafif viskoz köpük veya lateks gibi seçenekler arasından, uyku pozisyonunuza ve tercihlerinize en uygun yatağı seçebilirsiniz.
  • Hareket İzolasyonu: Geniş boyutları sayesinde, king size yataklar partnerinizin hareketlerinin sizi uyandırmasını en aza indirir. Bu sayede, daha kesintisiz ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • Postür Desteği: King size yataklar, baş, boyun ve omuz bölgesine doğru destek sağlayarak uyku sırasında postürünüzü korur. Bu da, bel ve sırt ağrılarının önlenmesine yardımcı olur.
  • Estetik: King size yataklar, yatak odanıza lüks ve şık bir görünüm kazandırır. Geniş boyutları ve zarif tasarımları ile odak noktası haline gelirler.
  • Depolama: Bazı king size yatak modelleri, yatak altı depolama alanı sunar. Bu sayede, nevresimler, yorganlar ve battaniyeler gibi eşyalarınızı saklamak için ekstra alan kazanabilirsiniz.

King Size Yatakların Dezanavtajları

King size yatakların bazı dezavantajları da vardır. Standart yataklara göre daha pahalıdırlar ve daha fazla yer kaplarlar. Ayrıca, bazı yatak odaları için çok büyük olabilirler.

King Size Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Yatak Odası Ölçüsü: Yatak odanızın king size yatak için yeterli alan sunduğundan emin olun.
  • Süspansiyon Türü: Uyku pozisyonunuza ve tercihlerinize en uygun süspansiyon türünü seçin.
  • Dolgu Malzemesi: Farklı dolgu malzemelerinin sağladığı konfor seviyelerini araştırın.
  • Bütçe: King size yatakların standart yataklara göre daha pahalı olduğunu göz önünde bulundurun.
  • Depolama İhtiyacı: Yatak altı depolama ihtiyacınız varsa, bu özelliğe sahip bir model seçebilirsiniz.

 

Yatak uzmanı olarak , iyi bir gece uykusu için kaliteli bir yatağın şart olduğunu öneriyoruz. Uyuduğunuz yatağın rahatlamanıza ve ertesi gün için enerji toplamanıza yardımcı olması çok önemlidir. Harika bir formda olmanız için her gün bu rahatlığı elde etmeniz de önemlidir. En pahalı yatağı satın almak, onun çok ihtiyaç duyulan konforu sağlayacağının garantisi değildir. King size yatak boyutları, daha fazla alan sunduğu için değil, aynı zamanda başka birçok avantaj sunduğu için de iyidir.

💬 Yardım ister misiniz?
WhatsApp
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Telefon +90 531 893 05 90
Email info@nurbedding.com
Adres
Anbar Mah. Altınok Cad. No: 56 Kayseri
Teklif Al