Evinizin Planına Göre Yatak Çeşitleri

Yatak odası, misafir odası ve stüdyo daire gibi çeşitli alanlara özel olarak tasarlanmış yatak çeşitleri, tasarım ve konfor açısından incelenerek ev sahiplerine yönlendirme sağlamaktadır.

Çalışarak veya dışarıda geçirerek geçirdiğiniz uzun bir günün ardından, içine dalmak isteyeceğiniz tek yer sıcak yatağınızdır. Mobilya şekline göre  yumuşak, dikdörtgen bir kucaklamadır. 

Pek çok farklı yatak türü arasından seçim yapmak ev planlamasının önemli bir parçasıdır. Bazen insanlar bunu o kadar bariz bir şekilde algılıyorlar ki kalite ve uzun ömürlülük faktörlerini görmezden geliyorlar. Yatakları uyumak, televizyon izlemek ve OTT programları izlemek için kullanıyoruz. Devam eden pandemi sürecinde çoğunlukla evde kalıyoruz ve bunun sonucunda yatak kullanımı saatlerce arttı. 

Yatakların ev için önemi göz önüne alındığında, alan dostu, rahat bir uyku için konforlu ve sağlam ev yatağı tasarımını seçmelisiniz. Bu nedenle, farklı yatak türleri arasından seçim yapmanıza yardımcı olmak amacıyla, evde konforlu bir şekilde konaklamanız için öne çıkan sekiz yatak çeşidini açıklayacağız .

Aralarından Seçim Yapabileceğiniz Farklı Yatak Türleri 

Platform Yatağı 

Platform yatağı, geleneksel yay veya şilte kullanmadan doğrudan düz bir yüzeye yerleştirilebilen minimalist bir yatak çerçevesidir.

Piyasadaki en eski ve klasik yatak türlerinden biri olan platform yataklar, sandıklı yatak ortaya çıkmadan önce de modaydı. Bu yatak tiplerini küçük odaların yanı sıra daha büyük odalar için de kullanabilirsiniz. 

Zamanla bu tür karyolalar geliştirildi ve çıkarılabilir ayaklar kullanılmaya başlandı. Yatağın iki seçeneği vardır: uzun bacaklar yatağı destekler ve dayanıklı hale getirir; diğer seçenek ise çıkarılabilir ayaklara sahip ev yatağı tasarımı.

Çıkarılabilir ayaklar sayesinde yatağınızı bazalı yatağa dönüştürebilirsiniz. Geniş alan nedeniyle yatağın altında toz almak daha kolaydır. 

Bazalı Yatak 

Bazalı yatak, özellikle sınırlı alanlarda yaşayan veya depolama ihtiyacı olan bireyler için pratik bir çözüm sunar, çünkü ekstra eşyaları düzenli ve erişilebilir bir şekilde saklamalarına olanak tanır.

Bazalı yatak, depolama kapasitesi nedeniyle popülerdir. Çantalarınızı ve diğer eşyalarınızı rahatça saklayabilir ve odada yerden tasarruf edebilirsiniz. Odanızda başka amaçlarla kullanılabilecek alan sağlayacaktır. 

Piyasada bazaları farklı tipte yataklar bulacaksınız. Ancak uzun ömür ve sağlamlık sağlamak için kaliteli ahşap ve çekici bir ev yatağı tasarımı seçmelisiniz.

Bazalı yatak seçimi için faydalı ipuçları

Genellikle bazalar tek çerçeveden yapılmakta olup, müşteriler üstten açılır kutular veya yandan açılır çekmeceleri tercih edebilirler.
Stil vermek için yatak başlığına sahip sade ve zarif görünümlü bir tasarım seçin.

Ranza 

Çocuklar için yatak arıyorsanız ve alan sınırlamasından endişeleniyorsanız ranzalar mükemmel bir seçenektir. Çocuklarınızın birlikte uyumanın keyfini çıkarabileceği küçük bir oda için farklı yatak tipleri bulacaksınız. 

İnsanlar genellikle çocuk odaları için ranzaları kullanırlar. Bu tip karyolalar oyun, saklama vb. için ekstra alan sağlar. Çocuklar birlikte yaşarken, birlikte oynarken ve sığınak tarzında yataklarında uyurken güçlü ilişkiler geliştirirler. Ayrıca çocukların merdivenden inip çıkmaları da macera dolu olacaktır. 

Piyasada küçük odalara yönelik farklı yatak türleri mevcut olup, ahşabın kalitesi, markası, kullanılan malzeme vb. gibi konularda iyi bir araştırma yaptıktan sonra en iyisini seçmelisiniz. Ranza çeşitleri uyku ve eğlence için bilimsel olarak tasarlanır.

Yer Yatakları 

Yer yatakları yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu tip karyolalar şilte eklenerek genişletilebilir. Birkaç kişiyi barındırabilir ve birlikte yaşamayı ve büyümeyi seven büyük aileler için mükemmeldir. 

Yer yatakları ve Platform yataklar evinize bir çeşit bohem görünüm kazandırır. E-ticaret platformlarında farklı yatak türleri mevcut olup marka, fiyat aralığı, ahşap vb. tercihlerinize göre seçim yapabilirsiniz. 

Yataklı Kanepe 

Yataklı kanepe, gündüzleri oturma amaçlı kullanılabilen, geceleyin ise yatak olarak kullanılabilen çok fonksiyonlu bir mobilya parçasıdır.

Kanepe-yatak, yaşamın modern bir yeniliğidir. Kentleşme, pansiyon kültürü, küçük apartmanlar, yüksek kiralar vb. nedeniyle insanlar akıllı mobilya çözümleri arıyor. Bu nedenle kanepe-yatak amaca hizmet eder. 

Adından da anlaşılacağı gibi kanepe olarak kullanıp gece veya dinlenmek istediğiniz zaman yatağa dönüştürebilirsiniz. Konforludur, az yer kaplar ve oturma olanağına sahip farklı yatak seçenekleri mevcuttur. 

Yuvarlak Yataklar 

Yuvarlak yataklar ve Kanopi yatakların kökeni, kralların ve kraliçelerin normal yataklardan daha büyük, tasarım ve dekorasyona sahip yuvarlak yataklar kullandığı kraliyet Avrupa kültürüne kadar uzanabilir. 

Bu tür ev yatağı tasarımları nispeten maliyetlidir ve esneyip rahatlamak için geniştir.  

Yuvarlak yataklar sizi istenmeyen keskin kenarlardan kurtarır ve kalabalıktan farklı kılar çünkü yalnızca birkaç perakendeci bu kategoride isteğe bağlı olarak farklı tipte yataklar tasarlayıp hazırlamaktadır. 

Kanopi Yataklar (Gölgelikli Yataklar)

Kanopi Yataklar dört direk veya direk benzeri desteklerle desteklenen ve genellikle yatak üzerine yerleştirilen kumaş bir tente veya drape ile kaplı özel bir yatak çerçevesidir. Bu tasarım, yatağı çepeçevre saran kumaş veya malzeme ile romantik bir atmosfer yaratma amacını taşır. Tente, hem görsel açıdan dekoratif bir öğe olarak hem de kullanıcılara bir tür özel bir alan hissi vermek için kullanılabilir. Canopy bed, genellikle zarif ve etkileyici bir yatak tasarımı olarak tercih edilir.

Yukarıda belirtildiği gibi gölgelik yataklar kraliyet ailesi tarafından da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ev için bu tür yataklar, perdeleri asmak için bir gölgelik ile birlikte gelir. Perdeler tasarımın yanı sıra sivrisineklere, böceklere vb. karşı koruma açısından da faydalıdır.

Sayvanlı Yataklar

Bu tür yataklar, genellikle engelli veya hareket kısıtlılığı olan bireylerin bakımını kolaylaştırmak ve güvenliğini sağlamak amacıyla tasarlanmış özel yataklardır. Sayvanlı yataklar, baş ve ayak uçlarında yükseltilebilir veya alçaltılabilir özelliklere sahiptir. Ayrıca, yan korkuluklar veya sabit korkuluklar gibi güvenlik önlemleri içerebilirler. Bu yataklar, hasta bakımı ve rahatlamayı optimize etmek için sağlık kurumları, bakım evleri ve ev ortamlarında kullanılır.

Sayvanlı yataklardaki perde aynı zamanda yatağı daha sıcak tutmak için bir görüş ve ışık görevi de görür. Daha sıcak yataklar uyumak veya kaliteli zaman geçirmek için daha rahattır. 

 

İster süs amaçlı ister iş sonrası rahat bir uyku için farklı yatak türlerinden satın alabilirsiniz. 

Bunların hepsi ev tadilatı için öne çıkan yataklarla ilgili geçiş içindir. Kendiniz için en iyi yatağı bulmak için baştan sona okuyun ve araştırmaya bakın.

 

💬 Yardım ister misiniz?
WhatsApp
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?
Telefon +90 531 893 05 90
Email info@nurbedding.com
Adres
Anbar Mah. Altınok Cad. No: 56 Kayseri
Teklif Al